Kategoriat
Arkistot

BiisoniPilkki -tulokset

Lauantaina Papinniemen leirintäalueella järjestetty pilkkikisa keräsi paikalle 65 osallistujaa sekä ison joukon kilpailun ulkopuolisia kävijöitä. Alla kilpailun tulokset:

Nuoret

1. Eetu Kosonen 3225g

2. Aleks Ploom 465

3. Patrik Laitinen 415

4. Tuomas Siitonen 370

5. Steven Ploom 70

Naiset

1. Saara Silvennoinen 6500

2. Ulla Wilska 3700

3. Irene Partanen 3090

4. Marja Huotari 2225

5. Irma Hämäläinen 2215

6. Tuula Ikonen 1940

7. Marja-Leena Ilves 1935

8. Raija Huusko 1640

9. Aila Värtinen 1435

10. Tarja Reponen 990

11. Mervi Auvinen 945

12. Anne Tiitta 760

13. Maija Tynkkynen 645

14. Marika Petrenko 105

15. Minna Mutikainen 60

Raita Östring

Miia Palojärvi

Miehet

1. Harri Hakulinen 9550

2. Heikki Kosonen 6765

3. Juha Haverinen 5715

4. Heikki Vatanen 4805

5. Vesa Kosonen 4505

6. Juha Mononen 3925

7. Jukka Repo 3530

8. Petrus Kajova 3365

9. Jaakko Pöntinen 3165

10. Matti Seppänen 2955

11. Esa Myyrä 2810

12. Heikki Pirhonen 2775

13. Pekka Värtinen 2715

Ilari Siitonen

Paavo Solonen

Juha Reponen

Eero Neuvonen

Ilpo Karjalainen

Tero Nuppi

Rainer Sairanen

Miehet 65v

1. Pekka Valtonen 14170

2. Reijo Partanen 6125

3. Henrik Tossavainen 4945

4. Veijo Silvennoinen 4915

5. Taisto Huotari 4060

6. Martti Pöllänen 3855

7. Martti Simpura 3770

8. Esa Kannonmäki 3710

9. Matti Karjalainen 3610

10. Pertti Hämäläinen 3590

11. Matti Pohjonen 2755

12. Martti Silvennoinen 2735

13. Erkki Paakkunainen 2630

14. Voitto Valtanen 2435

15. Jukka Tiilikainen 2365

16. Jukka Neuvonen 1470

17. Kari Aronen 1455

18. Reijo Tiitta 1335

19. Juha Muhonen 915

Pertti Pitkänen

Kilpailukortin palauttaneita 62


Biisonipilkille Papinniemeen!

Tulevana lauantaina 2.4. Papinniemen leirintäalueella järjestetään taas pitkästä aikaa suosittu Biisonipilkki -tapahtuma. Aiempina vuosina pilkkikisan osallistujamäärä on ollut pitkälti päälle toista sataa ja tavoitteet ovat tälläkin kertaa yhtä korkealla. Pilkkimisen lomassa on mahdollisuus tutustua talven aikana päärakennuksessa tehtyihin uudistuksiin, kun ravintolatila avataan päivän ajaksi “testikäyttöön”. – Ravintolan sisätilaa on laajennettu entisen terassin paikalle ja katettua terassitilaa valmistuu keväällä lisää, kertoo Niko Hälvä. Entinen asiakaskeittiö on siirtynyt kokonaan omaan uuteen huoltorakennukseen, josta löytyy myös suihku- ja wc-tiloja. Yrittäjän mukaan huoltorakennuksen sijainti palvelee nyt paremmin mökkimajoittujia ja caravaanareita, sillä aiemmin asiakaskeittiöön on täytynyt kulkea ravintolan terassin kautta. Ravintolakeittiötä on puolestaan laajennettu entisen asiakaskeittiön puolelle. Uusi tilavampi keittiö nopeuttaa henkilökunnan toimintaa ja mahdollistaa muun muassa aamiaisbuffetin. – Keittiön osalta remontti on tosin vielä hieman kesken, joten pilkkipäivänä ei vielä ruokaa pystytä valmistamaan. Kahvia, muita juomia, grillimakkaraa ja pikkupurtavaa kyllä on tarjolla, sanoo Hälvä.

Päärakennuksen yhteyteen on niin ikään saatu lisää varastotiloja ja henkilökunnan tiloja. Kaiken kaikkiaan remontti on Hälvän mielestä hyvällä mallilla ja tavoitteena on avata caravan-alue toukokuun alussa ja ravintolatoiminta viimeistään toukokuun loppupuolella. – Ulkomaalaukset sekä terassien viimeistelyt tehdään heti kun talvi hellittää ja muutenkin avaamisen suhteen seuraillaan sään kehittymistä, hän sanoo.

Uudistusten myötä sisätiloissa olevien asiakaspaikkojen määrä on moninkertaistunut ja jatkossa tarkoituksena on lisätä talviajan aukioloa. Uusimpia mökkejä on pystynyt vuokraamaan ympäri vuoden ja varsinkin viikonloput ovat olleet hyvin varattuja. – Kevättalvella viikollakin on ollut mukavasti majoittujia ja varsinkin ulkoporeamme uusimmassa mökissä vaikuttanut positiivisesti talviajan kysyntään. Kesällä sitä ei juurikaan käytetä, Hälvä toteaa.

Osa lähestyvän kesäkauden tapahtumista on jo lyöty lukkoon ja Hälvän mukaan niitä on suunnitteilla lisää. Toukokuun lopulla vietetään Lätkän MM-varjokisoja ja kesäkauden avajaisiin esiintymään on tulossa muun muassa Esa Eloranta. Juhannus ei myöskään ole juhannus ilman Papinniemen kokkoa ja tällä kertaa astisteiksi saapuvat Marko Haavisto ja Poutahaukat sekä Bablo.

Kesää odotellessa nautitaan kuitenkin vielä hetki kevättalven aurinkoisesta säästä! Lauantain pilkkipäivän ilmoittautuminen tapahtuu päärakennuksessa klo 8.30 alkaen. Pilkkiaika on klo 10-14 sekä puolen tunnin siirtymät alussa ja lopussa. Akkukairan käyttö on kisassa sallittu ja paikalla on myös toukanmyyjä. Omat sarjat löytyvät alle 16 -vuotiaille nuorille, naisille, miehille ja yli 65 -vuotiaille miehille ja palkintoja ovat sponsoroimassa useat paikalliset yritykset kuten Itä-Suomen Monimestarit, Urheilu-Jussi, Parikkalan Väri, Juholan Biisoniareena ja Uukuniemen Kyläkauppa. Ja vaikka kalaonni ei suosisikaan, arvotaan kaikkien osallistujien kesken vuorokauden mökkiloma uusimmassa mökissä sisältäen ulkoporeammeen käytön. – Tarkemmin en kaikkia palkintoja paljasta, mutta hyviä tavarapalkintoja ja lahkakortteja on parhaille pilkkijöille tiedossa, sanoo Hälvä.

Pilkkipäivänä uudistettu päärakennuksen ravintola avataan testikäyttöön. Kuva: Niko Hälvä.
Pilkkitunnelmia aiemmilta vuosilta.
Pilkkitunnelmia aiemmilta vuosilta.
Pilkkitunnelmia aiemmilta vuosilta.

BiisoniPilkki Papinniemessä lauantaina 2.4.2022. Ilmoittautuminen ravintolassa alkaen klo 8.30, pilkkiaika 10-14 + siirtymät alussa ja lopussa. Osanottomaksu nuoret 5 €, muut 15 € (vain käteismaksu). Uusittu ravintola palvelee A-oikeuksin.


Kirjaston omatoimiajat alkoivat

Uukuniemen ja Saaren kirjastojen omatoimiajat alkoivat keskiviikkona 23.3. Normaalien palveluaikojen lisäksi asioimaan pääsee nyt myös itsenäisesti kirjastokortilla ja PIN-tunnuksella. Sisäänkirjautuminen tapahtuu ulko-oven luona olevalla kirjautumislaitteella. Kirjastokortti on henkilökohtainen, joten jokaisen asiakkaan on kirjauduttava sisään omilla tunniksillaa. – Alle 15 -vuotiaat voivat tulla kirjastoon vanhempien mukana, mutta heidän on myös poistuttava samaan aikaan. Sekä kirjastoon tultaessa ja että lähtiessä on huolehdittava, että ovi menee lukkoon, sanoo kirjastovirkailija Niina Toropainen.

Lainaus ja palautus tapahtuu automaatilla, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-tunnuksella. Palautukset voi jättää myös henkilökunnan palautettavaksi. – Ulko-oven palautusluukku on poistunut käytöstä ja kaikki palautukset laitetaan automaatin vieressä olevaan isoon laatikkoon, Toropainen jatkaa.

Myös varaukset voi hakea omatoimisesti. Varauksen saapumisilmoituksessa on noutonumero ja varattu aineisto on selkeästi esillä noutonumerojärjestyksessä. Huomioitava kuitenkin on, että varatun aineiston pystyy lainaamaan ainoastaan varaajan kirjastokortilla.

Lehtilukusali on normaalisti asiakkaiden käytössä omatoimiaikana. Uusimpia sanoma- ja aikakauslehtiä ei kuitenkaan voi lainata. Internetiä pystyy käyttämään yleisöpäätteellä, mutta tulostus- tai kopiointimahdollisuutta omatoimiaikana ei ole.

Kirjastossa noudatetaan järjestyslakia ja käyttäydytään asiallisesti muita häiritsemättä. Toropaisen mukaan ilkivaltaa on esiintynyt jonkin verran esimerkiksi Imatran kirjastoissa, jonka vuoksi omatoimiajat on jouduttu sulkemaan. Kirjaston järjestyssääntöjen ja järjestyslain rikkominen voi myös johtaa määräaikaiseen käyttökieltoon ja tarvittaessa ilmoitukseen poliisille. – Yritetään opetella täällä kirjaston oikean näköiseen käyttöön, sanoo Toropainen.

Omatoimiajan päättyessä tulee, kuulutus, joka kehottaa asiakkaita poistumaan ja samalla hälytysjärjestelmä aktivoituu. Tilasta on poistuttava välittömästi. Mahdollisesta hälytyksestä asiakas on velvollinen suorittamaan voimassa olevan korvauksen.

Henkilökunta opastaa asiakkaita omatoimikirjaston käytössä palveluaikoina. – Tänään ensimmäisenä päivänä omatoimikirjastossa asiointiin on käynyt tutustumassa kolmisenkymmentä henkeä, kertoo Toropainen. Hänen mukaansa omatoimiajat on otettu vastaan vaihtelevasti. – Joillekin tämä on ollut hirmu vaikea asia. Uskoisin kuitenkin, että kesällä lainausmäärät selvästi lisääntyvät ja kesäasukkaat ovat kyselleet omatoimiaikojen perään jo pitkään, Toropainen jatkaa. Toropainen painottaa, että entiset palveluajat säilyvät kaikissa Parikkalan alueen kirjastoissa ennallaan ja omatoimiaikojen tarkoituksena on vain lisätä asiointiaikaa. – Nythän Uukuniemen kirjastossakin on asiointiaikaa peräti 64 tuntia enemmän kuin aiemmin.

Uukuniemen kirjaston palvelee:

Ma omatoimiaika klo 8-16 ja klo 18-21. Palveluaika klo 16-18

Ti, Ke, Pe omatoimiaika klo 8-21

To omatoimiaika klo 8-11, klo 18-21. Palveluaika klo 11-18

La, Su omatoimiaika klo 10-14

Omatoimisuus ei ole käytettävissä 1.1., 30.4., 1.5., juhannusaattona ja -päivänä, 24.-26.12 sekä 31.12. Muina arki- ja juhlapyhinä omatoimiaika on klo 10-14.

Niina Toropainen oli ensimmäisenä omatoimipäivänä opastamassa kirjaston käytössä. Alkuiltaan mennessä paikalla oli käynyt kolmisenkymmentä henkeä.

Uukuniemen Nuorisoseuran kokouskutsu

Uukuniemen Nuorisoseura pitää koronan takia siirretyt kevät – ja syyskokoukset 2021 tulevana sunnuntaina 20. helmikuuta 2022 klo 18. Tuolloin käsitellään molempien kokousten sääntömääräiset asiat.

Osallistua voi joko paikan päällä Uukuniemen entisen Uuspappilan entisessä kirkkoherranvirastossa (Papintie 1, Uukuniemen kirkonkylä) tai etäyhteydellä teams:n välityksellä. Etäyhteydellä osallistujien tulee ilmoittautua viimeistään lauantaina 19.2. puheenjohtaja Heli Heikkoselle p. 040-5373733.

Tervetuloa!


Ystävänpäivän odotusta Kyläkaupalla

Uukuniemen Kyläkaupalla tapahtuu taas huomenna lauantaina 12.2.2022! Tule mukaan odottamaan ystävänpäivää yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

Ohjelmassa muun muassa makkaranpaistoa sekä tarjouksia kaupan puolella. Päiväkahvilla maistuu Evakkotaipaleen sydänmunkki! Tervetuloa!

Ps. Kaupalta löytyy myös kivoja lahjoja, kortteja ja kukkia joilla voit muistaa ystävää Ystävänpäivänä 14.2.


Nyt löytyy latuja

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä Uukuniemelläkin kun latuvaihtoehtoja löytyy sekä Kirkonkylältä että Kummusta!

Kirkonkylällä jo pidempään olleiden latujen ylläpidosta vastaavat yksityishenkilöt ja valittavana on nuorisoseurantalolta lähtevä 5 km lenkki tai tasaisempi Värtsin (Värtsintie 330) peltolatu.

Kummunkylälle on niin ikään saatu pitkään toivottu ja kaivattu 5 km latu, jota ylläpitää Kummun kyläyhdistys Matti Laukkasen moottorikelkalla. Lähtö koululta kohti tsasounaa n. 300 metriä, latu lähtee oikealle kohti Kummunlampea.

Parikkalan alueen muiden hiihtolatujen kunnostusta voi seurata Parikkalan hiihtoladut fb-sivuston kautta alla olevasta linkistä:

https://www.facebook.com/Parikkalan-hiihtoladut-925623314180223


Aikamoinen joulukala!

Joulupäivänä Arto Siitosta ja Tuula Silvennoista odotti kalaverkossa melkoinen yllätys. Pien-Rautjärvelle verkkoja kokemaan lähtenyt pariskunta nosti ylös kuhanvonkaleen, jolla oli painoa yli 13 kiloa. Pituutta jättiläisellä oli 97 cm ja ympärysmitaksikin saatiin peräti 67 cm. – Viikko sitten verkkoon jäi 8 kilon kuha, mutta tämä on kyllä ennätyskala, sanoo Siitonen. Kova -26 asteen pakkanen ei kalastushommia haitannut, vaikka kohmeisen kuhan avaamiseen tarvittiinkin moottorisahaa. 60 metrisen verkon Siitonen ja Silvennoinen käyvät tarkistamassa joka toinen päivä. – Fileeksi meni ja kavereillekin riitti, kertoo Siitonen kuhan kohtalosta.

Melkein metrinen jättiläinen.
Arto Siitosen joulupäivänä nappaama kuha ei aivan ehtinyt joulupöytään.

Uukuniemi-seuran kutsu yhteistyöhön

Uukuniemi-seura viettää vuonna 2022 70-vuotisjuhlavuottaan. Seura kutsuu kaikkia uukuniemeläisiä yhdistyksiä Kummunkorkea koululle, Kummun koulutie 19, 3.1.2022 kello 18 keskustelemaan ja ideoimaan juhlavuoteen liittyviä yhteistyötapahtumia.

Seuran tarkoitus on sääntöjensä 2 § mukaan ”uukuniemeläisten tai Uukuniemestä kiinnostuneiden keskinäisenä yhdyssiteenä koota ja tallentaa Uukuniemen historiaan liittyviä kulttuuriarvoja ja vaalia kotiseudun muistoja ja perinteitä”. 

Juhlavuonna seura nostaa mm. esiin uukuniemeläisiä, vapaa-ajanasukkaita ja Uukuniemellä vierailijoita yhdistävän Pyhäjärvi-aiheen. Seura järjestää Uukuniemi-juhlat 2.-3.7.2022. Lauantaipäivään liittyy Pyhäjärvi-seminaari, jossa tavoitteensa on saada tietoa ja keskustella Pyhäjärven suojelusta. 

Paikkakunnan järjestöjä kutsutaan ideoimaan, miten ja mihin ajankohtaan eri yhdistykset voisivat omista lähtökohdistaan liittyä seuran juhlavuoden tapahtumiin. Olisi mukavaa, että jokaisessa kylässä järjestettäisiin tapahtuma tai ohjelmaa ja vuoden aikana tarjontaa olisi eri ikäisille. Aihe voi olla kulttuuri-, liikunta- tai tiedotus- tai neuvontatilaisuus. Esimerkiksi Pyhäjärven kalat ja kalaperinne ansaitsisivat huomiota vaikkapa ruokakurssin muodossa samoin kuin Uukuniemen perinneruoan rotinakukon valmistus. Mainittakoon, että Uukuniemen rotinakukko valittiin Karjalan Liiton vuoden 2021 perinneruoaksi.
Yhteisellä tapahtumien markkinoinnilla saisimme toimintaamme näyttävästi esille ja vahvistaisimme yhteistyötämme.

Pyydämme, että ilmoitatte yhdistyksenne edustajan/edustajat Jouni Suppolalle 28.12.2021 mennessä

e-mail:jouni.suppola @ lahitapiola.fi,puh. 050 525 1113.


Lämpimästi tervetuloa!


Uukuniemi-seuran hallitus

Viime vuoden elokuussa Uukuniemi-seura järjesti Karjala Liiton juhlavuoden kunniaksi tempauksen, jossa päiväkoti Kuperkeikan lapset pääsivät istuttamaan puulajipuistoon metsämännyn taimen.

Veljesmaja etsii uutta omistajaa!

Uukuniemellä Paakalammen rannalla sijaitsevalle Veljesmajalle etsitään nyt uutta omistajaa. Sotainvalidien rakentama rakennus on toiminut luonnon helmassa viihtyvien ihmisten virkistyspaikkana koko olemassaolonsa ajan. Vuoden 2012 keväällä Veljesmajan ostivat Laukkasen veljekset Matti ja Heikki, jotka kunnostivat sen palvelemaan paremmin vuokraajien tarpeita. Kesällä 2013 mökin edustalle rakennettiin vielä iso terassi. Veljesten mukaan järvelle avautuva näkymä saa vilkkaimmankin kaverin rauhoittumaan ja pysähtymään!

Veljesmajaa on kuluneiden vuosien aikana vuokrattu aina sesonkiaikana kesä-elokuussa. – Ajanpuutteen vuoksi olemme Heikin kanssa tulleet siihen tulokseen, että on sopiva hetki etsiä Veljesmajalle ostaja. Mielellään sellainen, joka käyttäisi myös paikallisia palveluja, toteaa Matti Laukkanen.

Yhteydenotot:

Matti / 040-5119646

Veljesmajan perustiedot:

Rakennettu 1968, huoneita1, pinta-ala 53m², oma järvenranta (Paakalampi, Pyhäjärvi), tontilla rakennusoikeutta 250m²


Elämä tuo, elämä vie. Laulavan kirjastovirkailijan uuden levyn ensi-ilta Juholan Biisoniareenalla

– Viime kesänä olin juhlistamassa 60 -vuotispäiviäni Ilomantsissa eräässä ravintolassa. Siellä kuulin sattumalta laulun “Maalaispojan moottoritie” ja tuli vahva tunne siitä, että nyt on levy tehtävä, sanoo Jouko Seppänen. Huomenna lauantaina Seppäsen levynjulkaisukeikkaa vietetään Juholan Biisoniareenalla. Uusi levy kantaa nimeä “Elämä tuo, elämä vie” ja  nimikkokappaleella onkin Seppäselle aivan erityinen merkitys. – Alunperin oli tarkoitus tehdä levy jo pari vuotta sitten. Sairastuin kuitenkin vakavaan masennukseen, jolloin ei voimavaroja tahtonut riittää edes normaaliin arkeen, Seppänen kertoo.

Nyt masennus on selätetty ja intoa riittää sekä laulamiseen että soittamiseen. Levyn 18 kappaletta ovat cover -versioita tutuista kotimaisista iskelmäsuosikeista, jotka Seppänen on valinnut tarkoin perustein. – Kertosäkeen on oltava tarttuva, melodian ja sanojen iskeviä ja omat kyvytkin on osattava ottaa huomioon. Esimerkiksi Lauri Tähkän biisejä en edes lähde yrittämään tällä basso-baritoni -äänelläni, jatkaa Seppänen.

 Keikkailu on Parikkalan kirjastossa työskentelevän Seppäsen mukaan jäänyt vähäiseksi lukuun ottamatta yhden miehen esityksiä satunnaisissa tilaisuuksissa. Musiikki on ollut iso osa Seppäsen elämää jo lapsesta saakka, jolloin ensiaskeleita artistina harjoiteltiin veljen kanssa aitan rappusilla harjanvarteen laulaen. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä Seppänen aloitti kitaristina ja laulajana Karjalan Pojat -yhtyeessä. – Kuuntelen musiikkia ja laulan edelleenkin päivittäin. Kaikkein mieleen painunein muisto on ensimmäinen keikka Kinnarniemen Nuorisoseuran talon pikkujouluissa, kertoo Seppänen. Kyseisellä keikalla Seppänen esitti Kuusamoon -humpan, josta kuullaan lauantaina artistin oma versio: Niukkala -humppa.

Tulevaa levynjulkaisukeikkaa Seppänen odottaa onnellisena ja kiitollisena. Hänen lisäkseen esiintyjäkokoonpanossa ovat mukana Pasi Suikkanen ja Jouni Pellinen. – Tartun komppikitaraan muutamissa kappaleissa, mitä ei ole tapahtunut sen jälkeen kun lopetin Karjalan Pojissa vuonna 1989, Seppänen naurahtaa. Tulevaisuuden haaveena Seppäsellä on, että terveyttä riittää ja musiikkia pääsisi tekemään mahdollisimman pitkään. – Suunnitelmissa on, että seuraavalla levyllä kuultaisiin covereiden sijaan ihan minun omia kappaleita, sanoo Seppänen lopuksi.  

Elämä tuo, elämä vie – levyn julkaisukeikka Juholan Biisoniareenan alaravintolassa la 6.11. klo. 20.00. Alkulämmittelyt starttaavat klo. 19.30! Liput 5€.

Jouko Seppänen keikkaili Juholan Biisoniareenalla myös loppukesällä.