1 -vuotias Uukuniemen Kyläkauppa parantaa palveluja

Lauantaina Uukuniemen Kyläkaupalla oli moninkertaisesti juhlan aihetta. 1-vuotissyntymäpäivien lisäksi kahvia ja kakkua tarjoiltiin K-ryhmään liittymisen kunniaksi.

Ensimmäinen toimintavuosi on kauppiaiden mielestä sujunut odotusten mukaisesti, vaikka vilkkain sesonki ehtikin vuosi sitten alkaa ennen avajaisia. Kolme kesäkuukautta ovat kauppias Jouni Suppolan mukaan kyläkaupalle elintärkeitä. Talven hiljaiset ajat sinnitellään minimibudjetilla ja yhden tai kahden työntekijän voimin. – Korona sen sijaan ei näkynyt kaupan myynnissä ja ainoa menetys tuli kahvila Evakkotaipaleen kiinni olosta, toteaa Suppola.

Suomessa K-kyläkauppoja on tällä hetkellä noin sata. Vaikka kyseessä ei olekaan ketjukauppa, valikoimaan kuuluvat tutut Pirkka- ja Menu -tuotteet. Edullisemmat hankintahinnat mahdollistavat edullisemmat hinnat myös asiakkaille. – Se on meillä tavoitteena, että hintoja pystyttäisiin alentamaan, Suppola sanoo. K-ryhmän tuntemus on Suppolalla vahva ja takana on peräti 25 vuotta K-Maatalouskaupassa Parikkalan Raudan ja Savonlinnan Maatalouskeskon liikkeissä. Listaan voi lisätä vielä Keskon kauppiasvalmennuksen sekä K-ketjun mestarimyyjän tittelin vuonna 2012. – Asiakkaat ovat meihin hyvin sitoutuneita ja toivon että tämä vaihdos K-kyläkaupaksi sitouttaa entisestään, hän sanoo.

Kotiinkuljetuspalvelua on hyödynnetty hyvin ja se toimii edelleen. Kesäajan myymälävastaava Riikka Uimosen apuna häärivät Elli Haverinen, Kaisa Matikainen ja Annukka Suppola. K-ryhmään liittymisen lisäksi kaupan palvelut laajenevat heinäkuun aikana Alkon noutopisteellä. – Parikkalan apteekin palvelupisteen suosio on yllättänyt jopa apteekkarin ja olemme saaneet toisen ison kaapillisen apteekkitavaraa täydentämään valikoimaa, sanoo Suppola. Reseptilääkkeet kulkeutuvat kyläkaupalle aina torstaisin. Suppolan mukaan myös postin kanssa on aloitettu neuvottelut posti- ja pakettipalvelujen saamiseksi kauppaan. – Näillä toiminnoilla haluamme palvella asiakkaita vielä entistä paremmin, Suppola toteaa.

Kyläkauppiailla on monta muutakin rautaa tulessa. Seuraavaksi Uukuniemeä viedään “maailmankartalle” drone -hankkeella yhteistyössä Juholan Biisoniareenan ja Papinniemi Campingin kanssa. Leader -rahoitteisella hankkeella kuvattavan mainosvideon kuvaukset alkavat parin viikon kuluttua.

Talvella ei kylänraittikaan tule olemaan enää yhtä pimeä kuin aiemmin. – Kaupan katolle hankitaan led-kyltit. Niitä katsellessa voi muistella vilkasta kesää ja todeta, että meidän kylällä on elämää, Suppola sanoo.

Syntymäpäiväonnittelijoita kävi lauantaina kyläkaupalla noin 500. Kuva: Annukka Suppola.
Musiikkiohjelmasta vastasi Petri Tiainen. Kuva: Annukka Suppola.
Kyläkaupan ensimmäinen vuosi on ollut odotusten mukainen.
Uukuniemen K-Kyläkauppa palvelee kesäaukioloajoin vielä pitkälle elokuun loppupuolelle saakka.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>