Myymäläauto pysähtyy jälleen Niukkalassa

Tiistai-aamuna voi Niukkalassa jälleen bongata tutun näyn parin vuoden takaa, kun Sekatyöliike Hirvosen myymäläauto piipahtaa bussipysäkillä Niukkalantien ja Kummuntien risteyksen läheisyydessä. Kesän aikana myymäläauto vieraili kerran viikossa Papinniemen leirintäalueella, mutta elokuun alussa palattiin talviaikatauluihin.

Aiemmin kuljettajana toiminut kiteeläinen Olli Hirvonen siirtyi yrittäjäksi kesällä 2016. – Helppo oli hommaan ryhtyä, sillä toiminta oli tuttua. Tällä hetkellä vakituisia kuljettajia on kaksi, joiden lisäksi ajan itsekin muutamia reittejä kesäaikana, Hirvonen kertoo. Kesällä myymäläauto on liikenteessä viikon jokaisena päivänä, talvella viitenä päivänä. Ajoreitit ovat säilyneet pitkälti muuttumattomina ja pysähdyspaikat määräytyvät kysynnän mukaisesti. Hirvosen mukaan vilkkaimmat talvireitteihin kuuluvat pysäkit löytyvät Kesälahdelta ja Uukuniemeltä. -Niukkala otettiin mukaan reitistöön, koska pyyntöjä tuli niin paljon. Ainakin toistaiseksi on asiakkaita ollut todella hyvin, yrittäjä sanoo.

Tuotevalikoimassa suositaan tuttuja perusmerkkejä ja asiakkaiden toimeet huomioidaan. Hirvonen haluaa tukea myös lähituottajia ja suuri osa tuotteista tuleekin pohjoiskarjalaisilta yrittäjiltä: perunat saadaan Vaaran perunalta Punkaharjulta, kananmunat sekä leipätuotteita Tohmajärveltä, jauhot, ryynit, leseet ja lähilihat Kiteeltä, kalavalmisteet ja ternimaito Kesälahdelta jne. Hirvonen takaa, että tuotteet ovat varmasti tuoreita. -Pienet tilat eivät mahdollista suurten varastojen pitämistä, ja siksi esimerkiksi maitoa tulee noin kolmesti viikossa. Kahta päivää kauemmin eivät tölkit hyllyssä seiso. Monet tuottajat sattuvat myös ajoreittien varrelle, jolloin varastoja on helppo täydentää, yrittäjä kertoo. Tuotteiden nopea vaihtuvuus ja toiminnan joistavuus ovat tekijöitä, joiden vuoksi myymäläautn tulevaisuus näyttää hyvältä. – Jos jokin reitti tai pysäkki muuttuu kannattamattomaksi, on sitä mahdollisuus muutta. Kyläkauppojen sulkeminen tietää meille enemmän töitä, toteaa Hirvonen.

 

Myymäläauton aikataulut lähialueella. Ajopäivä tiistaisin.

Marjoniemen taimitarha (Marjoniementie 64 B piha)  9:55

Niukkala (Kummuntie/Niukkalantie risteys)  10:10

Kummun entinen kauppa (Kummuntie 585)  10:30

Kangas I (Kankaantie 491)  10:40

Kangas II (Saaren Siemen tienhaara)  10:50

Rajavaara I (Rajavaarantie 1)  11:05

Rajavaara II (Särkäntien postilaatikot)  11:20

Kymmenen aikoihin tiistai-aamuna alkoi väkeä kerääntyä pysäkille odottamaan auton tuloa.
Myymäläauton nykyinen yrittäjä on Sekatyöliike Hirvonen Oy.
Pieneen tilaan mahtuu  yllättävän paljon. Valikoimasta löytyy perustarvikkeiden lisäksi paljon lähiruoka- sekä sesonkituotteita.

 

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

4 kommenttia artikkeliin “Myymäläauto pysähtyy jälleen Niukkalassa”

 1. Mielestäni on vähintäänkin mielenkiintoista, että kauppa-auto pysähtyy Uukuniemen oman kyläkaupan edustalla ja kyseisestä autosta tehdään vielä artikkeli tänne uukuniemi.infoon, jossa aina kannustetaan käyttämään oman kylän kauppaa. Itselleni ei vapaa-ajan asukkaana tulisi mieleenkään käyttää muuta kuin Uukuniemen kyläkauppaa.

 2. Kalervo Saukko

  On moraalisesti kyseenalaista pysähtyä kyläkauppamme edessä, vaikka sitä asukkaat toivoisivatkin. Kertonee siitä, että raha menee moraalisuuden edelle.

 3. Kauppa-auton ja lähiruoan kannattaja

  Miten ihailtavaa, että kauppa-auto on jossakin vielä olemassa ja kulkee. Tuskin kerran viikossa käyvä auto kyläkauppaa kuolettaa. Hienoa, että kyläkauppiaskin saatiin periferiaan.
  Mielestäni tämä artikkeli oli positiivisia ajatuksia herättävä.

 4. yks vasukas myös

  Kauppa olisi ollut hyvä, jos olisi ollut perusjuttuja mitä tarvitaan usein eivätkä mene pahaksikaan heti (sokeri, jauhot, jätesäkkirullat, polttoaine esim).. mutta eipä ollut hyllyissä tyhjin käsin poistuen kaupasta muualle asioimaan sen takia kaupoille hankkien muutkin samalla reissulla sitten.
  Vähäisten hedelmien ja vihannesten joukossa oli pilaantuneitakin, ei hirveästi houkutellut ostaa mitään kuvan antaessa vanhentuneista tuotteista moinen esillä pito. Ja myivät sellaisia ruokai tai tuotteita mikä ei mene kaupaksi pienellä väkimäärällä helposti, alan kokemattomuus näkyi valitettavasti selittelyinä. Laitteiden rikkoutumisen syyksi ei sulkeutumista voi laittaa, vaikka ne ikäviä olikin. Ehkä olisi aukiolojakin voinut supistaa ainakin talvisaikana, vähentäen pakollisia kuluja sen kautta.
  Naispuoliset kassamyyjät tervehtivät antaen sen osalta edes kivan kuvan kaupasta ja vaihtoivat jonkun sanankin luppoaikaa ollessa, mies ei tervehtinyt kertaakaan asioidessani eikä pukahtanut muutenkaan kuin hinnan kertoen, ei kovin mukavaa palveluasennetta moinenkaan.
  Ehkä vähän sekavasti tuli teksti, mutta eiköhän asia kuitenkin tullut selväksi tuli omalta osalta koettua viimeisimpien kaupan pyörittäjien kanssa kaupassa asioidessani ja mikä mätti mielestäni vaikuttaen lopputulokseen..

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>